Start - prikbord zaterdag, 23 februari 2019 
 
 
Start
Gastenpagina English
Actueel
Kerkdiensten
Agenda
Kerkwijzer
Foto's
Prikbord
Geschiedenis
Routebeschrijving
Vrijwilligerswerk
Links
Contact
ANBI
Ledenpagina 

Laatste update(s)
 22 februari 2019
 
  [facebook] Facebook
   
Op deze prikbordpagina staan allerlei verschillende evenementen. Heeft u of heb jij iets wat niet gemist mag worden, stuur dan een e-mail naar .  
   
 
Vrijwillig levenseinde

Als medewerker in de zorg kom je in aanraking met mensen die een verzoek hebben voor of nadenken over een vrijwillig levenseinde.

Dit zorgt voor ethische vragen. Hoe ga ik er als christen-zorgverlener mee om? Hoe voer ik het gesprek hierover met de cliënt of patiënt? Welke handreikingen zijn er vanuit Gods Woord? Wat kan wel en wat kan niet? Hoe autonoom zijn we eigenlijk als mens? En vast nog meer vragen.

Op D.V. donderdag 21 maart 2019 hopen we een toerustingsavond te organiseren voor medewerkers in de zorg die deze vraagstukken tegenkomen in de praktijk van hun werk.  Daarnaast zijn ambtsdragers en anderen die affiniteit met dit onderwerp hebben ook van harte uitgenodigd. De avond wordt gehouden in de Christelijke Gereformeerde Kerk Veenendaal-Bethel. 
We starten om 17:30 met inloop en een broodjesbuffet.  
Om 18:00 zal Dr. A. A. Teeuw een lezing over dit thema geven. Dr. Teeuw is werkzaam als arts en heeft theologie gestudeerd, waardoor praktijk en theorie elkaar zullen aanvullen in de lezing.
Na afloop is er ruimte voor gesprek aan de hand van casussen of door u ingebrachte praktijksituaties.
De avond zal om 21:00 afgelopen zijn.

Opgave kan via Lucas Stoter voor 15 maart.
Eigen bijdrage voor het dekken van de onkosten is €10,- deze bij aanmelding overmaken op rekeningnummer NL52INGB0000535300 T.n.v. penningmeester Kerkelijk Bureau CGK en onder vermelding van ‘toerusting 21 maart 2019’.

 

Met vriendelijke groet,

Deputaten Pastoraat in de Gezondheidszorg, sectie toerusting. 
SERVE & TRAVEL - DIACONALE ONTMOETINGSREIZEN

Wie ga jij ontmoeten?
Had u wel eens van DJW gehoord? (Stichting Dienstverlening Jongeren Wereldwijd)? Deze stichting organiseert sinds 1989 jongerenreizen naar CGK zendings- en diaconale projecten.
Dit jaar wordt er een doorstart gemaakt onder een nieuwe naam Serve & Travel (SenT).
Het doel van SenT is om gemeenteleden in de gelegenheid te stellen de verbondenheid met zendings- en diaconale projecten in het buitenland gestalte te geven. Niet alleen jongeren maar ook actieve ouderen kunnen kennis maken met broeders en zusters bij de partner projecten.
Vooral de interculturele ontmoeting met christenen in het buitenland staat centraal. Als reizigers daar zijn kunnen ze meehelpen met praktische klussen bij het project. 

In het kader van jeugddiaconaat hebben vooral jongeren van 18-25 jaar onze aandacht. SenT ziet een belangrijke taak in het informeren en toerusten van jongeren voor zo'n reis. Dat is een heel avontuur! Met de juiste voorbereiding hopen we hen door die ontmoetingen een stukje geloofservaring als blijvende bagage voor het leven te bieden.
Als er in de gemeente acties komen om een dergelijke reis mogelijk te maken, dan sponsort u dus véél meer dan een vakantiereisje!
U stelt jeugd in staat een stukje diaconaat wereldwijd te ervaren.

Is een diaconale ontmoetingsreis iets voor uw gemeente, voor een vereniging, de JV of een bijbelkring?
De reisdoelen kunt u bekijken op de nieuwe website www.serve-travel.nl.
De partner's in het buitenland kijken er naar uit om u te mogen ontvangen!

Het team van SenT kan u ook op weg helpen bij de voorbereiding en organisatie van een groepsreis naar een project waar u als gemeente mee verbonden bent.

 

Voor meer informatie:
Wilma van Roekel,
coördinator SenT

tel. 06 5207 8203 
RLG- vakantiereizen 2019

Ook dit jaar staan er weer verschillende reizen op de planning, georganiseerd door de werkgroep Recreatie Lichamelijk Gehandicapten. Deze werkgroep, georganiseerd binnen de Christelijk Gereformeerde Kerken, organiseert vakanties voor mensen met een lichamelijke handicap en voor ouderen die niet meer zelfstandig op vakantie kunnen.

De volgende reizen worden u dit jaar aangeboden;

Groepsaccommodatie ’t Volderke Dongen 25+ 15 t/m 21 juni 2019
In het groene hart van Brabant op de grens van de gemeenten Dongen, De Moer en Kaatsheuvel ligt op steenworp afstand van Dongen Groepsaccommodatie ’t Volderke.

Varen op de “De Prins Willem Alexander” 27 april t/m 2 mei 2019
Het schip “De Prins Willem-Alexander” is geheel voor gehandicapten aangepast. De tweepersoons gastenverblijven zijn allemaal ruim en comfortabel ingericht. Reisschema: Oud-Beijerland, Schoonhoven, Arnhem, Zutphen, Zwolle, Kampen

Nieuw Hydepark in Doorn 26 oktober t/m 2 november 2019
Locatie Nieuw Hydepark staat in het Hydepark in Doorn en ligt midden in de bossen van de Utrechtse Heuvelrug. De locatie is van alle gemakken voorzien en volledig aangepast voor ouderen en voor mensen met een lichamelijke beperking.

Voor het opgeven voor een van bovenstaande reizen of voor vragen kunt u contact opnemen met Henny Schraal-Brouwer; tel. 0527-861210 / mail: . Uiteraard kunt u ook contact leggen met uw reisdiaken Jan-Willem van Nieuwenhuijze; tel. 06-50866064 / mail: .

Voor meer informatie, zie de folder

  
Een Wegwijzerkamp iets voor jou?

Wil je mee met een van de supergave Wegwijzerkampen? Ook deze zomer worden er weer kampen gehouden voor kinderen en tieners en jongeren! Naast deelnemers met een kerkelijke achtergrond, zijn er in ieder kamp ook een aantal plekken voor vluchtelingen en kinderen/tieners die vanuit missionaire activiteiten aangemeld worden. Dit biedt een unieke combinatie van geloofsverdieping en het leren omgaan met kinderen en jongeren uit andere culturen.

Elke dag wordt begonnen met stille tijd en in de week wordt verschillende keren een Bijbels uur gehouden. Verder zit de week boordevol activiteiten: een frisse duik in het zwembad, een overlevingstocht, een sportcompetitie, een bonte avond en veel meer! Ieder jaar gaat er een groep enthousiaste leiding mee om de kampweek te organiseren. De tienerkampen vinden plaats op een mooi terrein in Renesse. De kinderkampen worden gehouden op een geweldig kampeerterrein in Zelhem. Het jongerenkamp gaat zelfs naar een prachtige kampeerboerderij in Frankrijk.

 

Kampen 2019

 

Kinderkampen

Kinderkamp 1                    20-07 – 27-07                    8 t/m 12 jaar

Kinderkamp 2                    27-07 – 03-08                    8 t/m 12 jaar

Kinderkamp 3                    03-08 – 10-08                    8 t/m 12 jaar

Kinderkamp 4                    10-08 – 17-08                    8 t/m 12 jaar

Kinderkamp 5                    17-08 – 24-08                    8 t/m 12 jaar

 

Tienerkampen

Tienerkamp 1                    27-07 – 03-08                    15 t/m 18 jaar

Tienerkamp 2                    03-08 – 10-08                    12 t/m 16 jaar

Tienerkamp 3                    10-08 – 17-08                    12 t/m 16 jaar

 

Jongerenkamp

Jongerenkamp                 10-08 – 17-08                    18 jaar en ouder

 

Enthousiasme gezocht

We zoeken natuurlijk ook medewerkers voor de kinder- en tienerkampen. Kun je goed omgaan met kinderen of met tieners en heb je een levend geloof in Jezus Christus? Kom dan ons team versterken deze zomer! Aanmelden kan via de website. 

 

Meer informatie?

Zie voor meer informatie onze website: www.wegwijzerkampen.nl
of mail naar 

Op D.V. vrijdag 31 mei 2019 wordt – voor het eerst in Veenendaal – de landelijke Kerkendag van de Christelijke Gereformeerde Kerken gehouden. Als Commissie Kerkendag nodigen wij u en uw gemeenteleden van harte uit voor deze mooie, inhoudsvolle en samenbindende dag.

Het bijzondere van de kerk is dat daar alle leeftijden vertegenwoordigd zijn. Samen mogen we gemeente van Jezus Christus zijn. De nadruk op deze Kerkendag zal liggen op de verbinding tussen de generaties in de kerk. Dit onder het thema:

Jonge profeten en oude dromers – Gods Geest verbindt generaties

Een afwisselend en interactief programma
Het programma is nieuw. Doormiddel van een afwisselend en interactief programma hopen wij u deze dag iets moois mee te geven. Het programma zal worden afgewisseld met een pauze en een markt. In de morgen willen we vooral kijken naar de verschillende generaties in de kerk (bewustwording), om ’s middags met elkaar (alle verschillende generaties) een interactieve Bijbelstudie te doen en allerlei inspiratievoorbeelden te horen en mee naar huis te nemen.

Kinderprogramma
De Kerkendag is een echte gezinsdag, aantrekkelijk voor jong en oud. Er is oppas voor de allerkleinsten en een speciaal kinderprogramma voor kinderen tot en met 12 jaar.

Sponsoren en markt
Aan het organiseren van de Kerkendag zijn hoge kosten verbonden. Op alle mogelijke manieren proberen we deze zo laag mogelijk te houden, onder andere door het werven van sponsoren. Wellicht hebt u deze binnen uw gemeente. Wilt u daarom namen en contactinformatie van potentiële sponsoren doorgeven aan de voorzitter van onze commissie, ds. E. Everts ()? De commissie zal dan zelf contact opnemen met eventuele sponsoren.
Om de kosten te dekken is er een markt rondom de Kerkendag-locatie. Kent u gemeenteleden die er interesse in hebben een kraam te vullen, dan kunnen ook zij ds. E. Everts benaderen via de e-mail. 
© 2003-2019 ~ Christelijke Gereformeerde Kerk Zierikzee