Start - prikbord woensdag, 19 december 2018 
 
 
Start
Gastenpagina English
Actueel
Kerkdiensten
Agenda
Kerkwijzer
Foto's
Prikbord
Geschiedenis
Routebeschrijving
Vrijwilligerswerk
Links
Contact
ANBI
Ledenpagina 

Laatste update(s)
 16 december 2018
 
  [facebook] Facebook
   
Op deze prikbordpagina staan allerlei verschillende evenementen. Heeft u of heb jij iets wat niet gemist mag worden, stuur dan een e-mail naar .  
   
 
Ontmoeten - Vragen - Ontdekken

16 januari 2019 is dè mogelijkheid om vrijblijvend kennis te maken met Alpha. Wereldwijd volgden ruim 24 miljoen mensen een Alpha.

Zin

Ben je op zoek naar zin in je leven? Loop je rond met levensvragen of heeft je geloof een opfrisbeurt nodig? Dan is Alpha echt iets voor jou!
Je ontmoet leuke, nieuwe mensen.
De avond begint met een lekkere maaltijd.
Daarna volgt een kort en inspirerend verhaal over één van de onderwerpen. Vervolgens is er alle ruimte om vragen te stellen en van gedachten te wisselen.

Welkom!

Je bent zeker niet de enige. In Nederland volgden ruim 265.000 mensen een Alpha. Alpha wordt gegeven in kerken, cafés, studentenverenigingen, jongerenclubs en in gevangenissen.
Alpha is gratis.

We starten 16 januari om 18.30 uur.

Het adres is Kerkplein, Zevengetijstraat 6 in Zierikzee.

Voor informatie en aanmelding:

Caroline Vroemen
06-22978532

Meer informatie is te vinden op alphacursus.nl 

Noël.. Come and see what God has done!

Op kerstavond wordt alweer de vierde editie van Did you Know georganiseerd door Praiseband The Bridge. Tijdens deze avond zal door middel van muziek en zang het kerstverhaal worden verteld.

   
Een Wegwijzerkamp iets voor jou?

Wil je mee met een van de supergave Wegwijzerkampen? Ook deze zomer worden er weer kampen gehouden voor kinderen en tieners en jongeren! Naast deelnemers met een kerkelijke achtergrond, zijn er in ieder kamp ook een aantal plekken voor vluchtelingen en kinderen/tieners die vanuit missionaire activiteiten aangemeld worden. Dit biedt een unieke combinatie van geloofsverdieping en het leren omgaan met kinderen en jongeren uit andere culturen.

Elke dag wordt begonnen met stille tijd en in de week wordt verschillende keren een Bijbels uur gehouden. Verder zit de week boordevol activiteiten: een frisse duik in het zwembad, een overlevingstocht, een sportcompetitie, een bonte avond en veel meer! Ieder jaar gaat er een groep enthousiaste leiding mee om de kampweek te organiseren. De tienerkampen vinden plaats op een mooi terrein in Renesse. De kinderkampen worden gehouden op een geweldig kampeerterrein in Zelhem. Het jongerenkamp gaat zelfs naar een prachtige kampeerboerderij in Frankrijk.

 

Kampen 2019

 

Kinderkampen

Kinderkamp 1                    20-07 – 27-07                    8 t/m 12 jaar

Kinderkamp 2                    27-07 – 03-08                    8 t/m 12 jaar

Kinderkamp 3                    03-08 – 10-08                    8 t/m 12 jaar

Kinderkamp 4                    10-08 – 17-08                    8 t/m 12 jaar

Kinderkamp 5                    17-08 – 24-08                    8 t/m 12 jaar

 

Tienerkampen

Tienerkamp 1                    27-07 – 03-08                    15 t/m 18 jaar

Tienerkamp 2                    03-08 – 10-08                    12 t/m 16 jaar

Tienerkamp 3                    10-08 – 17-08                    12 t/m 16 jaar

 

Jongerenkamp

Jongerenkamp                 10-08 – 17-08                    18 jaar en ouder

 

Enthousiasme gezocht

We zoeken natuurlijk ook medewerkers voor de kinder- en tienerkampen. Kun je goed omgaan met kinderen of met tieners en heb je een levend geloof in Jezus Christus? Kom dan ons team versterken deze zomer! Aanmelden kan via de website. 

 

Meer informatie?

Zie voor meer informatie onze website: www.wegwijzerkampen.nl
of mail naar 

Op D.V. vrijdag 31 mei 2019 wordt – voor het eerst in Veenendaal – de landelijke Kerkendag van de Christelijke Gereformeerde Kerken gehouden. Als Commissie Kerkendag nodigen wij u en uw gemeenteleden van harte uit voor deze mooie, inhoudsvolle en samenbindende dag.

Het bijzondere van de kerk is dat daar alle leeftijden vertegenwoordigd zijn. Samen mogen we gemeente van Jezus Christus zijn. De nadruk op deze Kerkendag zal liggen op de verbinding tussen de generaties in de kerk. Dit onder het thema:

Jonge profeten en oude dromers – Gods Geest verbindt generaties

Een afwisselend en interactief programma
Het programma is nieuw. Doormiddel van een afwisselend en interactief programma hopen wij u deze dag iets moois mee te geven. Het programma zal worden afgewisseld met een pauze en een markt. In de morgen willen we vooral kijken naar de verschillende generaties in de kerk (bewustwording), om ’s middags met elkaar (alle verschillende generaties) een interactieve Bijbelstudie te doen en allerlei inspiratievoorbeelden te horen en mee naar huis te nemen.

Kinderprogramma
De Kerkendag is een echte gezinsdag, aantrekkelijk voor jong en oud. Er is oppas voor de allerkleinsten en een speciaal kinderprogramma voor kinderen tot en met 12 jaar.

Sponsoren en markt
Aan het organiseren van de Kerkendag zijn hoge kosten verbonden. Op alle mogelijke manieren proberen we deze zo laag mogelijk te houden, onder andere door het werven van sponsoren. Wellicht hebt u deze binnen uw gemeente. Wilt u daarom namen en contactinformatie van potentiële sponsoren doorgeven aan de voorzitter van onze commissie, ds. E. Everts ()? De commissie zal dan zelf contact opnemen met eventuele sponsoren.
Om de kosten te dekken is er een markt rondom de Kerkendag-locatie. Kent u gemeenteleden die er interesse in hebben een kraam te vullen, dan kunnen ook zij ds. E. Everts benaderen via de e-mail. 
Omdat we om hen geven

In de week van Dankdag wordt voor de 23 keer de Dorcas Voedselactie gehouden. Op bijna duizend locaties in Nederland – in supermarkten, kerken en scholen – zamelen duizenden vrijwilligers samen met consumenten producten en geld in voor de allerarmsten in Albanië, Moldavië, Oekraïne en Roemenië.

Dorcas ondersteunt met de voedselpakketten de allerarmsten. Veel van hen leven teruggetrokken en in armoede. Ze staan er vaak alleen voor en komen, vanwege gezondheidsproblemen of ouderdom de deur niet meer uit. De ontvangers van een pakket worden zorgvuldig door lokale partnerorganisaties geselecteerd. Onze partners weten welke mensen hulp nodig hebben.

Het voedselpakket staat niet op zichzelf maar is onderdeel van een breder programma van Dorcas. Samen met hun partners creëert ze een sociaal vangnet van mensen om de allerarmsten heen. Zo gaan er mensen voor ze zorgen. Met een voedselpakket wordt het leven de komende wintermaanden dragelijker. Het pakket is een bemoediging, een belangrijk steuntje in de rug. We laten hiermee zien dat duizenden mensen in Nederland om hen geven.

Helpt u mee ?

Doe een boodschapje extra !

Inleveren kan op Dankdag ook in de Grote Kerk.

Ook giften voor de (transport)kosten zijn welkom.

  

Wilt u wel voedsel geven voor de Dorcas Voedselactie, maar ziet u het niet zitten om dit mee naar de kerk te nemen?

Op vrijdag 9 en zaterdagmorgen 10 november staan er in veel supermarkten op het eiland vrijwilligers die het voedsel verzamelen voor de Dorcas Voedselactie.

 

Meer informatie over de voedselactie kunt u vinden op www.dorcasvoedselactie.nl

 

Geen andere producten inleveren in verband met de douanevoorschriften

Namens de Dorcas werkgroep, Hugolien den Boer 
Avond voor mensen die rouwen | maandag 19 november a.s

'Doolhof van rouw'

'Rouwen is maar niet een weg die je bewandelt, waarin je keurig een aantal fases doorloopt...
Het is eerder een doolhof 
waarin je telkens weer verdwaalt, 
waarin je telkens weer vastloopt
en waarin je telkens weer wordt overvallen door gebeurtenissen en gevoelens
die nieuw voor je zijn en waar je geen controle over hebt. 
Dit beeld kan helpen om meer zicht te krijgen op rouwen en op troosten'. 
(Uit: Over troosten en verdriet, Wim ter Horst).

Rouwen en verliezen, doe je dat alleen of durf je het aan om dat samen met anderen, te delen? Meer hierover hoor je tijdens een avond voor rouwdragenden. Je kunt met mensen, die net als jij zijn bepaald bij verlies door de dood of door het leven, verder praten en naar elkaar luisteren. Na een gezamenlijke inleiding gaan we in kleine groepjes zitten om al dan niet met hulp van gesprekskaartjes samen te verdriet delen, elkaar te troosten en elkaar te bemoedigen. 

U, jij bent van harte welkom op maandag 19 november 2018, in de grote zaal van ons kerkgebouw aan de Zevengetijstraat. Aanvang 20.00; inloop vanaf 19.45. Deze avond is voor gemeenteleden en gasten.  
© 2003-2018 ~ Christelijke Gereformeerde Kerk Zierikzee