Start - prikbord dinsdag, 23 april 2019 
 
 
Start
Gastenpagina English
Actueel
Kerkdiensten
Agenda
Kerkwijzer
Foto's
Prikbord
Geschiedenis
Routebeschrijving
Vrijwilligerswerk
Links
Contact
ANBI
Ledenpagina 

Laatste update(s)
 22 april 2019
 
  [facebook] Facebook
   
Op deze prikbordpagina staan allerlei verschillende evenementen. Heeft u of heb jij iets wat niet gemist mag worden, stuur dan een e-mail naar .  
   
 
Baraolt Challenge 2019

 

Op zaterdag 1 juni 2019 organiseren we weer een Baraolt Challenge! Een toertocht van 50, 80 of 135 kilometer voor beginnende, sportieve of getrainde fietsers om geld op te halen voor het Laura Ház in Baraolt, Roemenië.

Het Laura Ház is een dagopvang voor jongeren met een verstandelijke beperking. Dit is alles behalve vanzelfsprekend in een land als Roemenië, waar deze zorg nog in de kinderschoenen staat. Het Laura Ház bestaat inmiddels 15 jaar en heeft een goede naam opgebouwd, maar worstelt nog steeds financieel om te blijven bestaan. Daarom ondersteunen wij ze graag! Dus ben je een beginnende, sportieve of getrainde fietser? Kies je challenge, start je training en doe mee!

Deelname
Deelname aan de Baraolt Challenge kost slechts €20,- per persoon. Dit is inclusief eten en drinken onderweg en een pasta maaltijd aan het eind. Daarbovenop ontvang je ook nog een wielershirt. Inschrijven kan eenvoudig via onderstaand formulier. Kies jouw challenge met jouw afstand en jouw gemiddelde snelheid. Na je opgave ontvang je een bevestigingsmail. In een latere mail communiceren we de vertrektijden. De eerste groep zal rond 9.00u vertrekken. We streven er naar om gezamenlijk rond 14:00 te finishen en dan natuurlijk na te genieten met een wel verdiende pastamaaltijd.

Sponsoring
Een heel groot gedeelte van de opbrengsten van de Baraolt Challenge komt binnen via de sponsoring op het wielershirt. Uiteraard mag je ook jezelf laten sponseren door mensen uit je directe omgeving om zo een hoger bedrag te kunnen overmaken. Na aftrek van de kosten voor het organiseren van de challenge gaat het volledige bedrag naar het Laura Ház.

Disclaimer
Deelname aan de Baraolt Challenge is op eigen risico. Het dragen van een fietshelm en passende kleding is verplicht. Verder is het natuurlijk belangrijk dat zowel de deelnemer als de fiets in goede conditie zijn.

Inschrijven via de website: https://www.baraolt.nl/baraolt-challenge-2019 
Een Wegwijzerkamp iets voor jou?

Wil je mee met een van de supergave Wegwijzerkampen? Ook deze zomer worden er weer kampen
gehouden voor kinderen en tieners en jongeren! Naast deelnemers met een kerkelijke achtergrond,
zijn er in ieder kamp ook een aantal plekken voor vluchtelingen en kinderen/tieners die vanuit
missionaire activiteiten aangemeld worden. Dit biedt een unieke combinatie van geloofsverdieping
en het leren omgaan met kinderen en jongeren uit andere culturen.

Zie voor meer informatie het persbericht Wegwijzerkampen 2019 en de https://www.wegwijzerkampen.nl. 
Oud papier containers

Al een lange tijd wordt er door vrijwilligers van de kerk oud papier ingezameld. In vroeger tijden werd er regelmatig oud papier opgehaald door leden van de jeugdsoos. Tegenwoordig wordt er veel aangeleverd door particulieren en bedrijven die het rechtstreeks bij de containers brengen die bij Familie Legemate aan het Groeneweegje staan. Er zijn een drietal vrijwilligers die de containers netjes vol stapelen. De opbrengst van het oud papier komt volledig ten goede aan sponsorkinderen en gezinnen via de Stichting Red een Kind.

Door een reorganisatie van het terrein van familie Legemate is het vanaf 1 mei niet meer mogelijk plaats te bieden aan de containers. We willen op deze manier de familie Legemate bedanken dat de containers een lange tijd kosteloos op hun terrein mochten staan.

Als diaconie hebben we nagedacht over alternatieve locaties maar deze tot op heden nog niet gevonden.

Heeft u soms een geschikte locatie op het oog? Meld dit dan bij ons.

Aanspreekpunt oud papier is Marco Mol, 06-51675061

 

Alvast bedankt namens de diaconie. 
RLG- vakantiereizen 2019

Ook dit jaar staan er weer verschillende reizen op de planning, georganiseerd door de werkgroep Recreatie Lichamelijk Gehandicapten. Deze werkgroep, georganiseerd binnen de Christelijk Gereformeerde Kerken, organiseert vakanties voor mensen met een lichamelijke handicap en voor ouderen die niet meer zelfstandig op vakantie kunnen.

De volgende reizen worden u dit jaar aangeboden;

Groepsaccommodatie ’t Volderke Dongen 25+ 15 t/m 21 juni 2019
In het groene hart van Brabant op de grens van de gemeenten Dongen, De Moer en Kaatsheuvel ligt op steenworp afstand van Dongen Groepsaccommodatie ’t Volderke.

Varen op de “De Prins Willem Alexander” 27 april t/m 2 mei 2019
Het schip “De Prins Willem-Alexander” is geheel voor gehandicapten aangepast. De tweepersoons gastenverblijven zijn allemaal ruim en comfortabel ingericht. Reisschema: Oud-Beijerland, Schoonhoven, Arnhem, Zutphen, Zwolle, Kampen

Nieuw Hydepark in Doorn 26 oktober t/m 2 november 2019
Locatie Nieuw Hydepark staat in het Hydepark in Doorn en ligt midden in de bossen van de Utrechtse Heuvelrug. De locatie is van alle gemakken voorzien en volledig aangepast voor ouderen en voor mensen met een lichamelijke beperking.

Voor het opgeven voor een van bovenstaande reizen of voor vragen kunt u contact opnemen met Henny Schraal-Brouwer; tel. 0527-861210 / mail: . Uiteraard kunt u ook contact leggen met uw reisdiaken Jan-Willem van Nieuwenhuijze; tel. 06-50866064 / mail: .

Voor meer informatie, zie de folder

  
ANBI | Privacyverklaring

© 2003-2019 ~ Christelijke Gereformeerde Kerk Zierikzee