Start - prikbord maandag, 25 september 2017 
 
 
Start
Gastenpagina English
Actueel
Kerkdiensten
Agenda
Kerkwijzer
Foto's
Prikbord
Geschiedenis
Routebeschrijving
Vrijwilligerswerk
Links
Contact
ANBI
Statistieken
Ledenpagina 

Laatste update(s)
 24 september 2017
 
  [facebook] Facebook
   
Op deze prikbordpagina staan allerlei verschillende evenementen. Heeft u of heb jij iets wat niet gemist mag worden, stuur dan een e-mail naar .  
   
 
Kringvergadering

Kring Zeeland van de Bond van Christelijke Gereformeerde Vrouwenverenigingen hoopt haar najaarsvergadering te houden op D.V. dinsdag 3 oktober 2017 te Kerkwerve. De bijeenkomst vind 's middags plaats en deze keer zijn er twee sprekers: mevr. & dhr. Audier. Zij willen ons meer vertellen over "Depressiviteit in medisch en geestelijk perspectief". Gasten zijn van harte welkom!

Locatie: Christelijke Gereformeerde Kerk, Beatrixstraat 5 in Kerkwerve.
Tijd: vanaf 14.00 uur koffie/thee, 14.30 uur start programma. 
TUSSEN VROEGER EN NU

"En wat hebt u dat u niet hebt ontvangen?" 

Startavond moederkindgroep voor volwassen kinderen, ouders, grootouders en overgrootouders.

Op D.V. maandagavond 2 oktober vanaf 19.30u zijn allen die (ooit) te maken hebben (gehad) met opvoeding van harte welkom in de grote zaal van de kerk. Deze avond staat in het teken van verbinding tussen generaties. Wat is het beste dat je vanuit vroeger hebt meegenomen naar nu? Wat is je mooiste, leukste, dierbaarste anekdote? En wat daarvan zou eigenlijk best eens goed zijn om over te dragen aan de jongere generatie?

Graag gaan met we u en jou hierover in gesprek. Vóór de pauze is er een interactief informatief gedeelte door Carla van Rekum over welke dingen je meeneemt uit je eigen opvoeding als je zelf begint met het opvoeden van kinderen en hoe omstandigheden in je leefomgeving invloed hebben (gehad) op jouw manier van opvoeden. Na de pauze gaan we aan de hand van thema's verbinding leggen tussen generaties, waarbij foto's, ervaringen en anekdotes leidend zullen zijn.

Wil(t) u/jij ook graag in deze ervaringen delen? Om 19.30u staan koffie en thee klaar, we starten de avond om 19.45u. Om 21.30u ronden we de avond af. Allen van harte welkom!

Mocht u vervoer nodig hebben naar de kerk neem dan contact op met Lydia Flikweert: 0111-415915 of 06-45754411. 
Landelijk projectkoor repeteert in Zierikzee

Derde editie Groot Nederlands Johannes de Heer Koor in teken ‘Geloof, hoop en liefde’

Zierikzee – Net als in 2016 en 2017 wordt er ook in 2018 een Groot Johannes de Heer Koor samengesteld. De voorgaande edities waren zeer succesvol en sloten aan bij de groeiende voorkeur van koorliefhebbers om op projectbasis repertoire in te studeren en uit te voeren. Het landelijke koor repeteert in acht plaatsen om uiteindelijk als groot samengesteld koor concerten te geven in de Grote Kerk te Apeldoorn, Bovenkerk te Kampen en Concertgebouw de Doelen te Rotterdam. Er zijn ook repetities in de Christelijke Gereformeerde Kerk van Zierikzee. Het project staat onder muzikale leiding van Wim en Wilbert Magré uit Elburg, repetities en concerten zijn van januari tot en met juni 2018. Psalmen en liederen worden geselecteerd rondom het thema ‘Geloof, hoop en liefde’.

De repetities worden gehouden in Zierikzee, Alblasserdam, Huizen, Woerden, Renswoude, Doornspijk, Vriezenveen en Wouterswoude. In iedere plaats zijn drie repetities. Uiteindelijk doel is het geven van drie concerten. Van deze uitvoeringen komt een CD beschikbaar. Koorleden en bezoekers zamelen door hun deelname of concertbezoek geld in voor een hulpverleningproject van stichting Woord & Daad.

Uit voorgaande jaren blijkt dat koorleden zowel de projectaanpak als de inhoud van muziek en liedteksten erg aansprekend vinden. “Het meezingen was een geweldige ervaring”, blikt Berdien van Grol terug. Zij zong in beide edities mee en heeft zich al ingeschreven voor 2018. “De liederen zijn mooi om te horen en hebben een rijke inhoud. De oproep om tot Christus te komen en met Hem te leven staat centraal. Het is heel bijzonder om samen met zoveel mensen deze boodschap zingend over te dragen”. De sfeer tijdens repetities en uitvoeringen is erg goed. “Dat komt ook door Wim en Wilbert Magré die als organist en dirigent op aanstekelijke wijze leiding geven aan het koor”.

Geliefde liederen
Johannes de Heer werd in 1866 in Rotterdam geboren. Hij stond in de jaren ’20 van de vorige eeuw aan de wieg van de christelijke omroep NCRV, die destijds een orthodox gereformeerd geluid liet horen. Daarnaast heeft hij Het Zoeklicht opgericht. In het dagelijks leven was hij orgelbouwer. Meest bekend is Johannes de Heer door zijn liederen die zijn verzameld in een naar hem vernoemde liedbundel. Tal van liederen zijn gebaseerd op psalmen. De muziek van Johannes de Heer is verankerd in het collectieve geheugen van kerkelijk Nederland en opvallend is dat ook nieuwe generaties ze goed kennen.

Aanmelden
Inmiddels zijn de eerste 500 aanmeldingen al weer binnen. De organisatoren van het koor hebben een maximum aantal leden ingesteld bij 700 zangers. Er is dus nog plaats voor 200 zangers. Meer informatie en aanmelden kan via: www.johannesdeheerkoor.nl 
Zingen geeft lucht

Kinderkoor de Sjofar nodigt op vrijdag 15 september kinderen en ouders uit op de Open-middag.

In de zaal van de Christelijk Gereformeerde kerk in de Zevengetijstraat te Zierikzee.

Kinderen van 4 tot en met 12 jaar zijn van harte welkom. We zingen van 16.00 u. tot 17.00 u.

Op deze middag ontvangen alle bezoekers een informatiebrief betreffende het komende koorseizoen en de optredens.

Onder begeleiding van Ellen v.d.Hoek met gitaar en speciaal voor deze middag: Annelies van der Maas-Poppe met accordeon. 
© 2003-2017 ~ Christelijke Gereformeerde Kerk Zierikzee