Start - Kerkwijzer - Uit de Zandweg donderdag, 18 oktober 2018 
 
 
Start
Gastenpagina English
Actueel
Kerkdiensten
Agenda
Kerkwijzer
Foto's
Prikbord
Geschiedenis
Routebeschrijving
Vrijwilligerswerk
Links
Contact
ANBI
Ledenpagina 

Laatste update(s)
 14 oktober 2018
 
  [facebook] Facebook

In deze rubrieken geeft de Commissie van Beheer u informatie betreffende de ontwikkelingen rondom onze nieuwe verenigingslocatie aan de Zandweg.

Deel 1 Deel 2 Deel 3 Deel 4 Deel 5 Deel 6 Deel 7 Deel 8

Deze keer… op de site weinig nieuws uit de Zandweg, in de praktijk echter wel.

Gemeente
Op papier is er geen nieuws te vermelden ten opzichte van de vorige uitgave van Het Venster. De aanvraag voor de Artikel-19 procedure ligt bij de gemeente.

Tuin
In de praktijk is er wel het een en ander veranderd! Vlak voor de jaarwisseling hebben enkele enthousiaste gemeente-leden gewapend met kettingzaag en hout- versnipperaar gesnoeid. De groenstrook aan de achterkant van het perceel is verwijderd. Ook rond de ingang van het gebouw en aan de zijkant heeft opruiming plaatsgevonden. Verstopte goten door overhangende takken zijn verleden tijd.

Op de foto is te zien dat heel wat struikgewas is geveld. Het snoeien was nodig omdat het achterste gedeelte van het terrein compleet was overwoekerd door onkruid. Ook de ingang aan de voorkant was slecht te bereiken.

En nu… De strook grond aan de achterzijde van het perceel wordt binnenkort met een graafmachine omgespit om opnieuw uitlopen van struiken te voorkomen. Hierna wordt een grondwal aangelegd om geluidshinder naar de buurman te minimaliseren. Deze grondwal zal worden beplant met laag groeiende struiken.

Aan de zijkant van het perceel (achter de ambulancepost) ligt te veel grond. Dit wordt naar achteren verplaatst waarna de strook grond aan de zijkant wordt omgespit en ingezaaid met gras.

De voorkant van het perceel (de huidige ingang van het gebouw) wordt toonbaar gemaakt door de struiken en bomen die zijn blijven staan in het voorjaar te snoeien.

Halverwege dit jaar zal de ambulancepost verdwijnen vanwege verhuizing naar het ziekenhuis.


Inmiddels is de eerste officiële activiteit aan de Zandweg gepland: de bazaar van 22 mei aanstaande. We hopen dat dit het begin is van een bruisend gemeenteleven aan de Zandweg!

Tot slot
De leden van de Commissie van Beheer worden door heel wat broeders en zusters gevraagd hoe ver het staat met de ontwikkelingen van ons pand aan de Zandweg. Het is fijn om te merken dat er interesse is in dit werk. De C.v.B heeft dan ook alle vertrouwen in de toekomst voor de ontwikkeling van een mooie ruimte.

< Vorige
© 2003-2018 ~ Christelijke Gereformeerde Kerk Zierikzee