Start - Kerkwijzer - Moeder-kindgroep zondag, 25 oktober 2020 
 
 
Start
Gastenpagina English
Actueel
Kerkdiensten
Kinderwerk
Agenda
Kerkwijzer
Foto's
Prikbord
Geschiedenis
Routebeschrijving
Vrijwilligerswerk
Links
Contact
Ledenpagina 

 Laatste update(s)
 25 oktober 2020
 
  [facebook] Facebook
 
Moeder-kindgroep

Bijgewerkt op: 14-12-2014 17:16
 

Van moeder-peutergroep naar moeder-kindgroep in de CGK Zierikzee

Genieten van de eerste lachjes van je kind. Uitgeput aan de dag beginnen doordat je kind ’s nachts andere plannen had dan slapen. Zo goed als mogelijk je rol vervullen als moeder, echtgenoot, vriendin en soms ook werknemer. Met je handen in het haar zitten als je kind voor de zoveelste keer een driftbui krijgt omdat hij niet krijgt wat hij wil.

Zomaar wat alledaagse onderwerpen waar wij moeders van de moeder-peutergroep over spreken als we elkaar ontmoeten op elke tweede en vierde vrijdagochtend in de zaal van de kerk. Samen met onze kinderen komen we bij elkaar om te horen hoe het ons vergaat als moeders, van elkaar te leren en al onze zorgen en blijdschap in vertrouwen aan de Here voor te leggen.

We beginnen de ochtenden tussen 9.30u en 10.00 met koffie, thee, limonade voor de peuters en een (meestal zelfgebakken) lekkernij. Daarna bidden we samen om een zegen over ons samenzijn. Samen met onze kinderen zingen we eenvoudige (Bijbelse) liedjes, waarbij de kinderen enthousiast meedoen met allerlei instrumentjes. Dan houdt één van de moeders een korte inleiding over het onderwerp dat we met elkaar gaan bespreken. Hierbij zoeken we altijd inspiratie, wijze lessen en een leidraad voor onze opvoeding in Gods woord. De kinderen spelen intussen gezellig met elkaar en het speelgoed van de crèche. We praten in kleine groepjes door over het onderwerp, waarbij veel ruimte is voor persoonlijke aandacht, het stellen van vragen en bidden met en voor elkaar. Zo nu en dan organiseren we een speciale activiteit voor de kinderen. Samen koekjes bakken, knutselen, verven en fruitspiesjes maken zijn voorbeelden hiervan.

De moeder-peuterochtenden worden veelal bezocht door een vaste groep moeders en kinderen. Omdat er ruimte genoeg is voor meer moeders en kinderen willen we vanaf januari 2015 de doelgroep verbreden, en de frequentie verminderen naar één keer per maand.


Daarom: Moeder-peutergroep wordt moeder-kindgroep!

Alle moeders met kinderen in de leeftijd van 0 t/m basisschoolleeftijd zijn van harte welkom op elke tweede vrijdag van de maand tussen 9.30u en 11.30u in de grote zaal van de kerk. Ook naar de CGK’s van Haamstede en Kerkwerve en de GKV te Brouwershaven worden uitnodigingen verstuurd, zodat ook daar moeders die behoefte hebben aan een contactmoment met andere moeders, de weg naar onze kerk weten te vinden. Voor het nieuwe jaar staan er alweer leuke en interessante onderwerpen op de agenda, o.a.: je kind leren omgaan met geld, rouwbeleving bij kinderen, help een baby erbij, de rol van opa en oma, je kind leren loslaten en omgaan met sociale media. Er is ook altijd ruimte voor een eigen inbreng tijdens de ochtenden of ideeën voor nieuwe onderwerpen.

Hierbij nodigen we alle moeders uit voor de moeder- kindochtend op vrijdag 9 januari vanaf 9.30u. Neem gerust een vriendin, buurvrouw of kennis mee!

Leiding moeder-kindgroep

 
< Vorige
ANBI | Privacyverklaring

© 2003-2020 ~ Christelijke Gereformeerde Kerk Zierikzee