Start - Kerkwijzer - RoemeniŽ werkgroep donderdag, 18 oktober 2018 
 
 
Start
Gastenpagina English
Actueel
Kerkdiensten
Agenda
Kerkwijzer
Foto's
Prikbord
Geschiedenis
Routebeschrijving
Vrijwilligerswerk
Links
Contact
ANBI
Ledenpagina 

Laatste update(s)
 14 oktober 2018
 
  [facebook] Facebook
 
RoemeniŽ werkgroep

Bijgewerkt op: 08-01-2016 16:41
 
Reisverslag 2014 Reisverslag 2013 Reisverslag 2012 Reisverslag april 2011 Reisverslag nov. 2009 Reisverslag 2009 Reisverslag 2008 Najaarsbezoeken 2007 Reisverslag 2007 Reisverslag 2006 Reisverslag 2005 Reisverslag 2004In de Herfst vakantie zijn we weer naar Roemenië geweest. We gingen met het vliegtuig omdat al de goederen met de vrachtauto weg gebracht zijn. Het was al weer meer als een jaar geleden dat we er geweest zijn, maar de moderne communicatie midden zoals E.mail en internet zijn daar ook en zodoende hebben we regelmatig contact met de Psychiatrie in Gestani, de school van Racaciuni en zeker met Andre Muit en Ciprian de maatschappelijk werker in Bacau. We logeerden in Chendu bij Magdi en Atilla ook Anton en Sjennie v/d Velde waren er evenals de vrachtauto van Dirk van der Jagt.
Johan is woensdag en donderdag met Zolt de zoon van Atilla naar Bacau geweest.De contacten zijn erg goed, al de kleding en andere spullen komen op de plaats waar ze nodig zijn, in de psychiatrie en in het gezins adoptie project. Met Ciprian heb ik een nieuw gezin bezocht wat hulp krijgt via het gezins adoptie project.Al op veel plaatsen en huisjes ben ik geweest maar hier was het wel heel bijzonder,.de moeder had een herseninfarct gehad, ramen kapot gaten in de muur geen wc geen water of gas.Ze krijgen nu begeleiding om voor de winter de ramen en muren zo veel mogelijk te herstellen. Kinderen naar school en naar de club. Moeder krijgt therapie zodat ze hopelijk weer wat kan functioneren in het gezin. Altijd is er weer wel wat nodig kleding die slijt en gaat kapot.
Voor gezinnen met problemen met werk of gezondheid is het moeilijk de eindjes aan elkaar te knopen.
Ook zijn we op bezoek geweest in de psychiatrie waar we weer een gesprek met de directeur hadden en we overal konden kijken waar de mensen mee bezig waren. Ze hebben de groenten zaden goed gebruikt veel voor eigen gebruik de rest op de markt verkocht.Adriaan had problemen met de rolstoel deze is aan vervanging toe, mogelijk dat we een elektrische voor hem kunnen vinden. We hebben via internet regelmatig contact met hem.Bij Betania hebben we de Chloormeter gebracht voor het zwembad waarvoor heel hartelijk bedankt, het werkt perfect. Het naaiatelier had moeite de naaimachine draaiende te houden dus ook daar is de vraag . 5 a 6 goede naaimachines zijn zeer welkom.

Algemene indruk daar is dat gezinnen met werkeloosheid of ziekte het moeilijk hebben. De aanvragen bij het gezins adoptie project nemen toe. Na weer heel wat indrukken te hebben opgedaan kwamen we 20 oktober gezond weer thuis ,waar we dankbaar voor zijn.

Hartelijke groeten Corrie en Johan Flikweert

P.S. voor het naaiatelier zijn we op zoek naar naaimachines. Wie helpt ons!
< Vorige (Reisverslag 2013) Volgende (Reisverslag april 2011)>

 
< Vorige
© 2003-2018 ~ Christelijke Gereformeerde Kerk Zierikzee