Start - Kerkwijzer - EHBO Commissie zondag, 24 maart 2019 
 
 
Start
Gastenpagina English
Actueel
Kerkdiensten
Agenda
Kerkwijzer
Foto's
Prikbord
Geschiedenis
Routebeschrijving
Vrijwilligerswerk
Links
Contact
ANBI
Ledenpagina 

Laatste update(s)
 24 maart 2019
 
  [facebook] Facebook
 
EHBO Commissie
Email:
Bijgewerkt op: 25-01-2012 19:08
 
Sinds 2006 is er een EHBO commissie. Er is onduidelijkheid of dit nu wel of niet verplicht is, maar vanuit de verantwoordelijkheid voor de bezoekers van ons kerkgebouw is het een goede zaak om te weten dat er ingeval van nood mensen zijn die de nodige actie kunnen ondernemen.

De leden van de EHBO commissie hebben de taak hulp te verlenen tijdens de kerkdiensten, en binnen deze commissie zijn diverse mensen die over kennis en ervaring beschikken om medische hulp te kunnen verlenen.

De commissie onderneemt de volgende activiteiten:
  • Procedures worden doorgenomen die betrekking hebben op eventuele calamiteiten en hulpvragen die zich tijdens de diensten voor kunnen doen
  • Er wordt geoefend om mensen op een snelle en juiste manier uit de kerkzaal te brengen met bijvoorbeeld de rolstoel die in de hal staat. De vroeger aanwezige brancard zal zo min mogelijk worden gebruikt, bij de oefeningen is gebleken dat deze erg ongemakkelijk werkt en dat eventuele personen die erop moeten worden weggedragen zeer moeilijk erop te leggen zijn. De aangeschafte rolstoel heeft deze nadelen niet, tijdens oefeningen is gebleken dat zelfs mensen die vanaf de galerij naar beneden moeten veel veiliger in de rolstoel kunnen worden vervoerd.
  • Er is overleg over wat aangeschaft moeten worden.
  • Zo mogelijk worden de eventuele acties besproken die hebben plaatsgevonden en worden zo nodig de plannen bijgesteld.
  • In opdracht van de commissie van beheer wordt gewerkt aan de opzet van een calamiteiten- en ontruimingsplan. Dit moet eind 2007 klaar zijn. Ook hier zijn er geen voorschriften, echter de gedachte is dat het toch beter is dat deze zaken geregeld zijn.
  • Er wordt één maal per jaar vergaderd en tevens geoefend..

De commissie bestaat uit:
Dhr. M.J. Bin (Voorzitter)
Mevr. A.G. van de Houten-van Wijngaarden (Secretaresse)

Leden / hulpverleners:
Mevr. L. Brouwer-Reijngoudt
Mevr. H. Wallet
Mevr. M.P. de Waard-Kristalijn
Dhr. M.W. Audier (Huisarts)
Dhr. N.T.V.J.S. Tromp
Mevr. J.J. Flikweert-De Ruijter
Mevr. M. Stouten-Flikweert
Dhr. G.J. ter Riet
Dhr. W.L. Bil (Koster)
Dhr. W. Zweistra (Koster)

Hoe moet er gehandeld worden in onvoorziene situaties?

Stel voor dat er tijdens de kerkdienst naast u iemand onwel wordt. Ga dan staan en steek uw hand op. Hiermee waarschuwt u de koster, die als het nodig is de hulpverleners inschakeld. Het kan zijn dat u de kerkbank moet verlaten. In dat geval wordt u verzocht elders plaats te nemen. Eventuele kinderen worden opgevangen door gemeenteleden. Om alles zo ordelijk mogelijk laten te verlopen wordt u verzocht vooral rustig te blijven.
 
< Vorige
© 2003-2019 ~ Christelijke Gereformeerde Kerk Zierikzee