Start - Kerkwijzer - Catechisatie Commissie woensdag, 26 september 2018 
 
 
Start
Gastenpagina English
Actueel
Kerkdiensten
Agenda
Kerkwijzer
Foto's
Prikbord
Geschiedenis
Routebeschrijving
Vrijwilligerswerk
Links
Contact
ANBI
Ledenpagina 

Laatste update(s)
 23 september 2018
 
  [facebook] Facebook
 
Catechisatie Commissie
Email:
Bijgewerkt op: 07-09-2018 22:42
 
Algemeen Groepsindelingen

 

Dinsdagmiddag om 17.00 uur de jongeren van 10 en 11 jaar:
Hanneke Kooman ontvangt de 10 en 11 jarigen in de bovenzaal van de kerk. Op eenvoudige en creatieve wijze vergroot ze de Bijbelkennis voor deze doelgroep. Indien mogelijk legt ze hierbij een relatie met het gekozen week thema.

Dinsdagmiddag om 17.00 uur de jongeren van 12 jaar:
Leon de Bonte ontvangt de 12 jarigen in de kleine zaal van de kerk. Hij vergroot de Bijbelkennis voor deze doelgroep en vertelt wat er gebeurt in de kerkdienst. Ook Leon legt indien mogelijk een relatie met het gekozen week thema.

Dinsdagavond start om 19.30 uur in de grote zaal van de kerk
De jongeren van 13 t/m 17 jaar starten gezamenlijk, daarna gaan ze in kleinere groepen op leeftijd (zie hierna) uiteen. Centraal in deze ontmoetingen staan de thema’s (bv. Ik ben de Deur, Het Brood) die als leidraad worden gebruikt om samen te spreken over wat een leven met God vanuit dit thema voor hen inhoudt.

Leeftijd 13 jaar
Leander de Bruine

Leeftijd 14 en 15 jaar
Peter Legemate

Leeftijd 16 en 17 jaar
Dominee J. van Langevelde en indien de grootte van de groep dit noodzakelijk maakt met medewerking van Mart Koopman.

Daarnaast zijn we ook blij met catecheten die willen invallen bij absentie van genoemde catecheten. Dit zijn Freek Hullekes, Clemens Pronk, Kees Kristalijn en Thea Verwijs

 

Donderdagavond start om 19.30 uur voor alle jongeren van 18 jaar en ouder
Donderdag 20 september begint onder leiding van ds. J. van Langevelde de catechisatie om 19.30 uur voor de jongeren van 18 jaar en ouder, voor jongeren die dinsdag niet kunnen en voor belijdeniscatechisanten. Deze jongeren gaan dieper in op vragen die zij in hun geloofsleven ervaren. Dit aan de hand van Bijbelse richtlijnen en in relatie tot de gekozen thema's. Afhankelijk van de deelname worden voor de donderdagavonden verschillende groepen gemaakt en met passende tijden ingepland. We zijn er bij de planning vanuit gegaan dat de vrijdagavond niet meer nodig is. Navraag bij de jongeren die vorig seizoen nog op vrijdag kwamen, maakte duidelijk dat ze ook op andere avonden kunnen.

Belijdeniscatechese
Het kan zijn dat je dit jaar (weer) mee wil doen met de belijdeniscatechese. Dan hoort de ds. dat heel graag van je. Stuur ff een mailtje: of bel:

06-27001847. Dan hoor je zo spoedig mogelijk wie er allemaal meedoen en wanneer we bij elkaar komen op donderdagavond en op welk tijdstip; dat hangt natuurlijk ook af van jouw mogelijkheden). Indien je echt niet kan op donderdagavond, laat het dan de ds. weten en vertel waarom.

Bid allen mee s.v.p.!
Naast de ouders vragen wij alle gemeenteleden te bidden om Gods zegen voor onze jongeren en de catecheten. Bid of de Heilige Geest hun harten opent en een wijs hart geeft, zodat het onderwijs vanuit de catechisatielessen bijdraagt aan de groei van hun geloof in God Die altijd nakomt wat Hij belooft! In dat vertrouwen starten wij ook het nieuwe seizoen weer met Hem!

 

een hartelijke groet van alle catecheten
< Vorige (Algemeen) Volgende >
 
< Vorige
© 2003-2018 ~ Christelijke Gereformeerde Kerk Zierikzee