Start - Kerkwijzer - Catechisatie Commissie dinsdag, 18 juni 2019 
 
 
Start
Gastenpagina English
Actueel
Kerkdiensten
Agenda
Kerkwijzer
Foto's
Prikbord
Geschiedenis
Routebeschrijving
Vrijwilligerswerk
Links
Contact
Ledenpagina 

Laatste update(s)
 16 juni 2019
 
  [facebook] Facebook
 
Catechisatie Commissie
Email:
Bijgewerkt op: 07-09-2018 22:42
 
Algemeen Groepsindelingen

Catechisatie seizoen 2018/2019

 

BEN JIJ OOK OP ZOEK NAAR DE PAREL VAN GROTE WAARDE?

Waarom koos Jezus ervoor om “Ik ben…..” woorden zoals  “Ik ben De Goede Herder” en gelijkenissen te vertellen? Kun je die begrijpen als je de Bijbel niet kent? Wat betekenen deze verhalen voor ons dagelijks leven?

Vanuit deze “Ik ben …….”-woorden (t/m december 2018) en vanuit de gelijkenissen (januari t/m april 2019) zoomen we het nieuwe catechisatieseizoen in op hoe God ons wil ontmoeten en praktisch onderwijs laat geven uit Zijn Woord.

Vorig seizoen vormden de spreuken uit het bijbel boek Spreuken onze richting. Daaruit blijkt dat we wijsheid van de HEERE krijgen. Centraal stond en staat Gods liefde in onze relatie vanuit Bijbels perspectief. Je hoort bij onze kerk en daar zijn we blij om. We willen daarom graag samen met jou investeren in verdieping van deze relatie. Op zondag vindt dit plaats in de kerkdiensten. Doordeweeks kan dit ook prima tijdens de catechisatie.

Waarom catechisatie?
God wil een relatie met jou. Hij heeft toen je gedoopt werd al gezegd dat je bij Hem welkom bent. Onze dominee moedigt ons allen en ook jullie aan om dichtbij Hem te leven. Dat gaat niet zonder te leren wat Hij vraagt in Zijn relatie met jou en ons. Dit onderwijs ontvang je o.a. bij catechisatie. Dan bidden we en spreken we vanuit de Bijbel samen over “ hoe je de dag start en eindigt met God”,  “hoe je in afhankelijkheid van Hem naar school gaat of studeert“, wat de Heere Jezus bedoelt met de Heilige Doop en het Heilig Avondmaal en “hoe je discipel van Hem mag zijn" zodat je vrienden, vriendinnen en andere mensen uit jouw acties zien dat je een christen bent.

Wat vragen God en wij van u als ouders?
God vraagt van u (u heeft dat ook beloofd bij de doop) uw kinderen actief te stimuleren om de catechisatielessen trouw te bezoeken. Wij rekenen op u!

We proberen als catecheten een band op te bouwen met uw kinderen en samen de liefde van de Heere Jezus te delen.

Uw kind mag op de catechisatie in de verschillende leeftijden groeien in de schatkamer van Zijn onderwijs. Daarom kunnen we (uw kinderen en de catecheten) niet zonder uw gebed om Zijn zegen over het onderwijs aan uw kinderen: bid u mee?!  De gebedsbijeenkomst hiervoor is gepland op maandag 17 september 2018 om 20.00 uur in de Grote zaal.

 

Wanneer starten en eindigen de catechisaties?

Start: vanaf dinsdag 18 september of donderdag 20 september 2018.

Eindigt:  dinsdag 9 april of donderdag 11 april 2019 (uitgezonderd belijdeniscatechese)

 

  1. alle catechisanten worden persoonlijk uitgenodigd!

 

Thema avonden

Dit seizoen plannen we 3 hoofdthema-avonden die ingeleid worden door ds J. van Langevelde. We starten dan om 18 uur met een maaltijd. Voor 18 september is dit over “Ik ben Die Ik ben”.

 
< Vorige Volgende (Groepsindelingen)>
 
< Vorige
ANBI | Privacyverklaring

© 2003-2019 ~ Christelijke Gereformeerde Kerk Zierikzee