Start - Kerkwijzer - Catechisatie Commissie woensdag, 21 oktober 2020 
 
 
Start
Gastenpagina English
Actueel
Kerkdiensten
Kinderwerk
Agenda
Kerkwijzer
Foto's
Prikbord
Geschiedenis
Routebeschrijving
Vrijwilligerswerk
Links
Contact
Ledenpagina 

 Laatste update(s)
 18 oktober 2020
 
  [facebook] Facebook
 
Catechisatie Commissie
Email:
Bijgewerkt op: 05-09-2019 13:05
 
Algemeen Groepsindelingen

Catechisatie seizoen 2019/2020

 

Vader met elftal + één

'Een bijzonder twaalftal - over de zonen van Jakob'. Vanuit het Bijbelboek Genesis staan we in de eerste helft van het nieuwe seizoen stil bij de handel en wandel van deze broers van de derde aartsvader. Wat betekenen ze voor ons dagelijks leven?

We zoomen vanuit deze familie in het nieuwe catechisatieseizoen in op hoe God ons wil ontmoeten en praktisch onderwijs laat geven uit Zijn Woord.

Vorig seizoen gaven de gelijkenissen en de “Ik ben….” woorden ons richting. De HEERE gunt ons in het nieuwe seizoen weer Zijn onderwijs en wijsheid om ons Zijn weg te wijzen. En om de relatie met Hem en met elkaar in te kleuren. Je hoort bij onze kerk en daar zijn we blij om. We willen daarom graag samen met jou investeren in verdieping van deze relaties. Op zondag vindt dit plaats in de kerkdiensten. Doordeweeks kan dit ook prima tijdens de catechese.

 

Daarom nodigen we je hiervoor van harte uit!

 

Waarom catechisatie?

God wil een relatie met jou. Hij heeft toen je gedoopt werd al gezegd dat je bij Hem welkom bent. Onze dominee moedigt ons allen en ook jullie aan om dichtbij Hem te leven. Dat gaat niet zonder te leren wat Hij vraagt in Zijn relatie met jou en ons. Dit onderwijs ontvang je o.a. bij catechisatie. Dan bidden we en spreken we vanuit de Bijbel samen over “hoe je de dag start en eindigt met God”,  “hoe je in afhankelijkheid van Hem naar school gaat of studeert“, wat de Heere Jezus bedoelt met de Heilige Doop en het Heilig Avondmaal en “hoe je discipel van Hem mag zijn" zodat je vrienden, vriendinnen en andere mensen uit jouw acties zien dat je een christen bent.

 

Wat vragen God en wij van u als ouders?

God vraagt van u (u heeft dat ook beloofd bij de doop) uw kinderen actief te stimuleren om de catechisatielessen trouw te bezoeken. Wij rekenen op u!

We proberen als catecheten een band op te bouwen met uw kinderen en samen de liefde van de Heere Jezus te delen.

Uw kind mag op de catechisatie in de verschillende leeftijden groeien in de schatkamer van Zijn onderwijs. Daarom kunnen wij (uw kinderen en de catecheten) niet zonder uw gebed om Zijn zegen over het onderwijs aan uw kinderen: bid u mee?! Een extra gebedsbijeenkomst hiervoor is gepland op dinsdag 17 september 2019 om 20.00 uur in de Grote zaal. Tevens is er dan gelegenheid wat nader kennis te maken met de nieuwe jeugdouderling Joël Eichler.

 

Wanneer verwachten we catechisanten?

Dinsdagmiddag 24 september starten de jongeren van 10-12 jaar. Deze startmiddag begint met een gezamenlijke maaltijd om 17.00 uur en duurt tot 19.00 uur.

 

De catechisaties voor de jongeren van 13 tot 18 jaar starten op dinsdag 24 september met de 1e thema-bijeenkomst over “vader Jacob”. Deze startavond begint met een gezamenlijke maaltijd om 18.00 uur en duurt tot 20.00 uur.

 

Donderdag 26 september begint de catechisatie om 19.30 uur voor de jongeren van 18 jaar en ouder, voor oudere jongeren die dinsdag niet kunnen en voor belijdeniscatechisanten. Afhankelijk van de deelname worden voor de donderdagavonden verschillende groepen gemaakt en met passende tijden ingepland.

 

Vanaf vrijdagavond 27 september is er catechisatie voor studenten die door de week elders studeren en op vrijdag pas thuiskomen. Tijdstip bepalen we in gezamenlijk overleg.

 

Belijdeniscatechese

Het kan zijn dat je dit jaar (weer) mee wil doen met de belijdeniscatechese. Dan hoort de ds. dat heel graag van je. Stuur ff een mailtje: of bel/whatsapp: 06-27001847. Dan hoor je zo spoedig mogelijk wie er allemaal meedoen en wanneer we (voorlopig tweewekelijks) bij elkaar komen op donderdagavond en op welk tijdstip; dat hangt natuurlijk ook af van jouw mogelijkheden. Indien je echt niet kan op donderdagavond, laat het dan de ds. weten en vertel waarom.

 

Wanneer eindigen de catechisaties?

Dinsdag 31 maart of donderdag 2 april 2020 (uitgezonderd belijdeniscatechese).

  1. alle catechisanten worden persoonlijk uitgenodigd!

 

Thema avonden

Dit seizoen plannen we 3 hoofdthema-avonden die ingeleid worden door ds J. van Langevelde.

 
< Vorige Volgende (Groepsindelingen)>
 
< Vorige
ANBI | Privacyverklaring

© 2003-2020 ~ Christelijke Gereformeerde Kerk Zierikzee