Start - Kerkdiensten - Overzicht woensdag, 2 december 2020 
 
 
Start
Gastenpagina English
Actueel
Kerkdiensten
Kinderwerk
Agenda
Kerkwijzer
Foto's
Prikbord
Geschiedenis
Routebeschrijving
Vrijwilligerswerk
Links
Contact
Ledenpagina 

 Laatste update(s)
 30 november 2020
 
  [facebook] Facebook
 
Kerkdienst rooster Orde van dienst Meer over de samenkomsten
 
   
Kerkdienst overzicht
   
Datum: zondag 15 november 2020
Tijd: 10:00
   
Voorganger: ds. J. van Langevelde
   
Collecten: kerk en diaconie
   
Schriftlezing: Efezirs 2 vs 11-18
   
Thema: Een duistere erfenis
   
Bij de dienst: Een nieuwe dag, een nieuwe week. Wie beide met de HERE ingaat, mag zich op voorhand al gezegend weten. De twee diensten op deze zondag willen ons daarbij bemoedigen en richting wijzen. Dat laatste komt heel duidelijk naar voren in de avonddienst. In deze jeugddienst wil ik op verzoek van de jongeren van Live Steady preken over het thema 'Levenswijs'. In de Bijbel kun je dan niet om Salomo heen. We denken na over zijn bijzondere verzoek aan God toen hij als onervaren koning aan Hem mocht vragen 'wat hij maar wilde', en 'wijsheid' bovenaan zijn verlanglijstje bleek te staan. Wat is het precies en waarom zijn ook jongeren en ouderen n ermee gezegend? Aan de jeugddienst werkt een heel stel jongeren mee. Prachtig!
In de morgendienst staan we stil bij een gevoelig onderwerp: de relatie tussen kerk en Isral. Daarbij gaan we vooral na wat sinds Pinksteren eeuwenlang de houding van de kerk is geweest jegens haar 'oudste broer'. We doen dit omdat in de afgelopen dagen in binnen- en buitenland de zgn. Kristallnacht is herdacht: in de nacht van 9 op 10 november 1938 werden Joden in Duitsland massaal aangevallen en
vermoord en hun bezittingen vernietigd. Dit geweld vormde de inleiding op de verschrikkingen van de Holocaust. De verscheurende pijn daarvan wordt tot op de dag van vandaag gevoeld. Ook in de kerken in ons land. Omdat er een breed gedragen besef is dat veel christenen voor, tijdens en na de Tweede Wereldoorlog ernstig tekort zijn geschoten 'in spreken en in zwijgen, in doen en in laten, in houding en in gedachten' (ds. Ren de Reuver, scriba van de generale synode van de PKN). En dat ook de kerk daarmee heeft bijgedragen aan een klimaat van antisemitisme (dat in onze tijd weer toeneemt...). Binnen de Gereformeerde Gezindte is daarom een gezamenlijke verklaring * opgesteld waarin dit uitgesproken en als schuld beleden wordt. In de morgendienst zal ik daar aandacht aan geven. De woorden uit Ef.2,14 brengen ons daarbij op de juiste toonhoogte: Christus is onze vrede. Hij heeft de tussenmuur die scheiding maakte afgebroken. Deze morgendienst wordt ook uitgezonden via Radio Schouwen-Duiveland. We proberen ons dus wat de lengte van de dienst betreft te beperken ;-).
   
Getijde & Opname Kerkdienst:
   
Liturgie/nieuwsbrief: Getijde van deze dienst inzien/downloaden
   
Dienst beluisteren:  
  Met online mediaplayer beluisteren
   
  Winamp / Itunes  Afspelen met Winamp / Itunes
  Windowsmediaplayer  Afspelen met Windows Media Player
  Realplayer Afspelen met Real Player
   
  Kerkdienst downloaden
   
  Opname Gegevens
  Tijdsduur: 1:20:17
  Bestandsomvang: 37 MB
   
 
< Vorige pagina
ANBI | Privacyverklaring

© 2003-2020 ~ Christelijke Gereformeerde Kerk Zierikzee