Start - Kerkdiensten - Overzicht donderdag, 15 november 2018 
 
 
Start
Gastenpagina English
Actueel
Kerkdiensten
Agenda
Kerkwijzer
Foto's
Prikbord
Geschiedenis
Routebeschrijving
Vrijwilligerswerk
Links
Contact
ANBI
Ledenpagina 

Laatste update(s)
 11 november 2018
 
  [facebook] Facebook
 
Kerkdienst rooster Orde van dienst Meer over de samenkomsten
 
   
Kerkdienst overzicht
   
Kerkdienst van: zondag 09 oktober 2016
Tijd: 10:00
   
Voorganger: ds. J. van Langevelde
   
Collecten: kerk en kerkelijke kassen
   
Schriftlezing: Genesis 33 vs 1-11
Thema: Face to face
   
Bij de dienst: Spraakmakend - dat was in de afgelopen dagen het nieuwe TV- programma 'Face to Face'. De deelnemers moeten 10 minuten stil zijn. Maar dat lukte de commentatoren niet. In alle media hebben ze er met veel woorden over gesproken en geschreven. Was het omdat dit format zo vernieuwend is? Het zal meegespeeld hebben. Stilte uitzenden is immers spotten met de wet van de TV. Toch zapten kijkers (!) niet weg, toen de deelnemers elkaar minutenlang recht in de ogen keken zónder daarbij te spreken. Ik denk, omdat ze zélf in de spiegel keken. Ineens oog in oog zaten met hun eigen pijn vanwege de boosheid en het verdriet van een verstoorde relatie. Met ouders, kind, echtgenoot of collega...
Wat gebeurt er als mensen die elkaar door ruzie uit het oog zijn verloren, elkaar weer écht gaan aankijken? En dan hun hart laten spreken? Een aangrijpend voorbeeld daarvan lezen we in Genesis 33. De tweelingbroers Jacob en Ezau hebben elkaar in geen jaren willen zien. Ezau haatte zijn broer omdat deze hem bedrogen had. Hij had hem daarom wel willen vermoorden (Genesis 28). Dus hou je de adem in als vers 1 zegt: 'Toen sloeg Jakob zijn ogen op en zag, en zie, daar kwam Ezau'. Wat er vervolgens gebeurt, als de broers elkaar face to face ontmoeten, daarover gaat vanmorgen de preek. Om stil van te worden én spraakmakend tegelijk...!
In de avonddienst begin ik aan een kleine serie preken over de doop. Ook zo'n veelbesproken onderwerp - waarbij niet altijd zorgvuldig geluisterd is/wordt naar wat de Bijbel er zelf over zegt. Dat proberen we zo goed en onbevangen mogelijk te doen. En dan horen we prachtige dingen!
   
Digitale bestanden:
   
Liturgie/nieuwsbrief: Getijde van deze dienst inzien/downloaden
   
Dienst beluisteren: De opname van de dienst is niet meer te beluisteren, deze is niet meer aanwezig op de server


Het is wel mogelijk deze dienst op te vragen vanuit het archief, door onderstaande gegevens in te vullen:


Naam:
Email:
 
 
   
 
 Gerelateerde kerkdiensten:
09 oktober 2016 om 18:00  ds. J. van Langevelde
 
< Vorige pagina
© 2003-2018 ~ Christelijke Gereformeerde Kerk Zierikzee