Start - Kerkdiensten - Overzicht dinsdag, 16 oktober 2018 
 
 
Start
Gastenpagina English
Actueel
Kerkdiensten
Agenda
Kerkwijzer
Foto's
Prikbord
Geschiedenis
Routebeschrijving
Vrijwilligerswerk
Links
Contact
ANBI
Ledenpagina 

Laatste update(s)
 14 oktober 2018
 
  [facebook] Facebook
 
Kerkdienst rooster Orde van dienst Meer over de samenkomsten
 
   
Kerkdienst overzicht
   
Kerkdienst van: zondag 12 juni 2016
Tijd: 10:00
   
Opmerking: voorbereiding Heilig Avondmaal
   
Voorganger: ds. J. van Langevelde
   
Collecten: kerk en kerkelijke kassen
   
Schriftlezing: Romeinen 5 vs 1-11
Thema: Een bevrijdende kijk
   
Bij de dienst: Fijn om weer samen als gemeente in de kerk te zijn! Bij dit 'samen' denken we natuurlijk ook aan iedereen die op een andere plek meeluistert en meeleeft. Vanmorgen bereiden we ons voor op het Avondmaal dat we a.s. zondag hopen te vieren. De tekst van zondag 23 van de Catechismus past daar prachtig bij. Het gaat daar over de herkenbare vraag wat je nu eigenlijk aan het geloof hebt. Het antwoord is kort en krachtig. nl. 'dat ik in Christus voor God rechtvaardig ben en een erfgenaam van het eeuwige leven'. Dat klinkt nogal juridisch. In de uitleg zal echter duidelijk worden dat het gaat over de manier waarop je Šnders in het leven mag en kunt staan als je gelooft. En daarom ook van harte welkom bent aan de tafel van de HERE. Het geheim daarvan zit in die twee woorden: 'in Christus'. Het thema dat daarbij past is: 'een bevrijdende kijk'! We bidden dat Gods Geest ons oog en hart door het verkondigde Woord hiervoor opent.
In de avonddienst verwelkomen we een groep jongeren van het district Zeeland. Op hun verzoek wordt er een themapreek gehouden waar ze na de dienst met elkaar over door kunnen praten. Het onderwerp dat ik uit heb gekozen is 'vriendschap'. Volgens een oud liedje is dat 'een illusie', maar de Bijbel laat met het voorbeeld van David en Jonathan zien dat het echt bestaat en je leven verrijkt. Dat het wel kwetsbaar is en iets van je vraagt zal ook duidelijk worden. Welkom en u en jij een gezegende zondag toegewenst.

Zondag 23
Vraag 59: Maar wat baat het u nu dat u dit alles gelooft?
Antwoord: Dat ik in Christus voor God rechtvaardig ben en een erfgenaam van het eeuwige leven.
Vraag 60: Waardoor bent u rechtvaardig voor God?
Antwoord: alleen door een echt geloof in Jezus Christus: al klaagt mijn geweten mij aan dat ik tegen al de geboden van God zwaar gezondigd en geen daarvan gehouden heb en nog steeds tot alle kwaad geneigd ben, toch schenkt God mij, zonder enige verdienste van mijn kant, louter uit genade, de volkomen genoegdoening, gerechtigheid en heiligheid van Christus; Hij rekent mij die toe alsof ik nooit zonde gehad of bedreven had, ja alsof ik zelf al de gehoorzaamheid had volbracht, die Christus voor mij volbracht heeft. Alleen door deze weldaad met een gelovig hart aan te nemen ben ik rechtvaardig voor God.
Vraag 61: Waarom zegt u dat u alleen door het geloof rechtvaardig bent?
Antwoord: Niet omdat ik vanwege de waarde van mijn geloof God behaag, maar omdat alleen de genoegdoening, gerechtigheid en heiligheid van Christus mijn gerechtigheid voor God is, en dat ik die niet anders dan alleen door het geloof kan aannemen en mij toeŽigenen.
   
Digitale bestanden:
   
Liturgie/nieuwsbrief: Getijde van deze dienst inzien/downloaden
   
Dienst beluisteren: De opname van de dienst is niet meer te beluisteren, deze is niet meer aanwezig op de server


Het is wel mogelijk deze dienst op te vragen vanuit het archief, door onderstaande gegevens in te vullen:


Naam:
Email:
 
 
   
 
 Gerelateerde kerkdiensten:
12 juni 2016 om 18:00  ds. J. van Langevelde CGK-jongeren district Zeeland
 
< Vorige pagina
© 2003-2018 ~ Christelijke Gereformeerde Kerk Zierikzee