Start - Kerkdiensten - Overzicht maandag, 15 oktober 2018 
 
 
Start
Gastenpagina English
Actueel
Kerkdiensten
Agenda
Kerkwijzer
Foto's
Prikbord
Geschiedenis
Routebeschrijving
Vrijwilligerswerk
Links
Contact
ANBI
Ledenpagina 

Laatste update(s)
 14 oktober 2018
 
  [facebook] Facebook
 
Kerkdienst rooster Orde van dienst Meer over de samenkomsten
 
   
Kerkdienst overzicht
   
Kerkdienst van: zondag 07 februari 2016
Tijd: 10:00
   
Voorganger: ds. J. van Langevelde
   
Collecten: kerk en diaconie
   
Schriftlezing: Matteüs 9 vs 9-13
Thema: Volgelingen van Jezus – dl.5: Mattheüs
   
Bij de dienst: 63 jaar geleden gebeurde het. In de nacht van 1 februari. De Ramp. 1836 doden. In Nederland, moet je erbij zeggen. Want ook in andere omringende landen maakte de februaristorm honderden slachtoffers. 'Ons' eiland werd het zwaarst getroffen. De ouderen weten er alles van –
1
alsof het gisteren gebeurde. Bijzonder is het, om niet alleen hun verhalen van het drama te horen, maar ook die over de hulp die werd geboden. Uit zo'n 20 landen werden helpende handen toegestoken. Met passende hulp: voedsel, kleding, mankracht bij de dijken, noodwoningen... 'Luctor': de Zeeuw ontworstelt zich graag zelf aan de machten die zijn leven bedreigen. Maar bij zoveel ellende was hij blij met de vuist die mensen sámen maakten zodat hij ook het 'emergo' weer dankbaar kon zingen.
Sinds deze Watersnoodramp is het de goede gewoonte geworden om jaarlijks op de 1e zondag van februari een hulpverleningscollecte te houden. Niet meer voor de Zeeuwen - die redden zich wel. Maar voor zoveel anderen, dichtbij en ver weg, die nú middenin de ellende zitten. Vanwege natuurgeweld of wat mensen hen aandoen. Omdat ook zij het in eigen kracht niet redden en dus aangewezen zijn op hulp die andere mensen sámen (uit andere landen) bieden.
In de morgendienst lezen we over de hulp die Jezus bood. Aan een mens die vast was gelopen in zijn leven. Levi, die ook Mattheüs genoemd wordt. Dat de Heiland bewogen met hem was, is ontroerend. De mensen om hem heen keken hem namelijk met de nek aan. Om wie hij was en om wat hij deed. Maar Jezus peilt zijn nood en helpt. En dat maakt veel los. Bij Mattheüs zelf én in zijn omgeving. Wat, dat willen we samen ontdekken. En ervan leren. Want ook hier doet Jezus voor hoe wij alleen én samen bewogen mensen kunnen zijn die van harte (uit)delen.
   
Digitale bestanden:
   
Liturgie/nieuwsbrief: Getijde van deze dienst inzien/downloaden
   
Dienst beluisteren: De opname van de dienst is niet meer te beluisteren, deze is niet meer aanwezig op de server


Het is wel mogelijk deze dienst op te vragen vanuit het archief, door onderstaande gegevens in te vullen:


Naam:
Email:
 
 
   
 
 Gerelateerde kerkdiensten:
07 februari 2016 om 18:00  ds. J. van Langevelde
 
< Vorige pagina
© 2003-2018 ~ Christelijke Gereformeerde Kerk Zierikzee