Start - Actueel zaterdag, 22 september 2018 
 
 
Start
Gastenpagina English
Actueel
Kerkdiensten
Agenda
Kerkwijzer
Foto's
Prikbord
Geschiedenis
Routebeschrijving
Vrijwilligerswerk
Links
Contact
ANBI
Ledenpagina 

Laatste update(s)
 22 september 2018
 
  [facebook] Facebook
   
Op de actueel pagina vindt u een overzichtje over nieuwe (actuele!) dingen op de website.
Zo kunt u gemakkelijk en snel naar die nieuwe onderwerpen surfen..
 
   
 
Diaconale noodcollecte t.b.v. Lombok
Geplaatst op: 21 september 2018

Het Indonesische eiland Lombok is in augustus door meerdere aardbevingen getroffen. Daarbij vielen meer dan 400 doden en ruim 2000 gewonden. Duizenden huizen zijn beschadigd of ingestort. Reden voor deputaten diaconaat om de handen ineen te slaan met onder andere de christelijke hulporganisatie Tear. De diaconie wil deze actie van harte ondersteunen. Daarom zal D.V. 23 september de diaconale collecte in zijn geheel worden besteedt aan ‘noodhulp Lombok’. Vooruitlopend op deze collecte heeft de diaconie al een substantieel bedrag gedoneerd aan deputaten diaconaat gezien de enorme hulpvraag vanuit Lombok. Dit neemt niet weg dat wij deze collecte van harte bij u en jou aanbevelen.

 https://cgk.nl/project/noodhulp-lombok/  
IsraŽlzondag
Geplaatst op: 21 september 2018

Volgende week zondag is het Israëlzondag en hoopt in beide diensten voor te gaan ds. J. van Langevelde. In de ochtenddienst zal er voorbereiding zijn voor het heilig Avondmaal dat we D.V. als gemeente willen vieren op zondag 7 oktober. 
Verbouwing kerk gestart
Geplaatst op: 02 september 2018

Afgelopen maandag 27 augustus is de verbouwing van de kerk gestart. De aannemer zal deze week starten met de klus.

Kerkbanken en preekstoel zijn afgelopen week door vrijwilligers verwijderd, waarna de bestaande stenen vloer vervangen wordt door een nieuwe natuurstenen vloer met vloerverwarming. 

Na het plaatsen van een steiger, worden de muren gestukadoord en voorzien van akoestisch spuitwerk. Ook het plafond wordt gedeeltelijk aangepast met een nieuw systeemplafond.

Daarnaast worden voorzetwanden gemaakt, kolommen weggewerkt en speciaal behang aangebracht en geschilderd. Bovendien komt er een geheel nieuw podium en er wordt een raam in de kopgevel gemaakt met raamkader Geloof, Hoop en Liefde.

Informatie rondom de verbouwing van de kerk kunt u vinden via de volgende link van de ledenpagina. 
Kerkdiensten in Nieuwe kerk
Geplaatst op: 28 augustus 2018

In verband met de verbouwing van de kerk, die afgelopen maandag 27 augustus is gestart, zullen vanaf zondag 2 september de kerkdiensten in de Nieuwe kerk worden gehouden.

Het adres is: Kerkplein 1, 4301 EE Zierikzee.

Gemeenteleden die slecht ter been zijn, mogen dichtbij de ingang van de kerk worden afgezet. Er is daar een lift voor wie de trappen te lastig zijn. Ook zijn er mensen die behulpzaam zullen zijn bij het gebruik van de trap.


De kerkdiensten blijven op de dezelfde wijze te beluisteren via website en/of kerktelefoon als bij de diensten in het eigen kerkgebouw.

De verbouwing van de kerk zal tot ongeveer half december duren. Tot die tijd zullen de diensten zoals in de agenda van de website vermeldt staan, dus in de Nieuwe kerk worden gehouden. 
Actie4kids
Geplaatst op: 10 augustus 2018

Niet alleen de kinderen van de Bijbelklas knutselen deze weken aan de schoenendozen voor de Actie4kids. Natuurlijk doet de Zondagschool ook aan deze actie mee. Omdat we in de Bijbelklas iets langer tijd nodig hebben voor dit knutselwerk zijn we er alvast mee begonnen. De 7 Zondagschool zal hier in augustus mee starten, (verder info volgt nog).

Voor iedereen die op vakantie is of gaat: er zijn voldoende schoenendozen af te halen in de kerk. Kleurplaten en het lijstje met de spulletjes die er in mogen kunnen jullie vinden op www.actie4kids.nl. De inleverdatum is (voor alle kinderen van De Zaaier) 15 en 16 september tijdens het jeugdweekend. 
Veilig jeugdwerk
Geplaatst op: 15 september 2016
Wij willen graag dat je je prettig en veilig voelt bij ons en dat iedereen op een fijne manier met elkaar omgaat. Daarom hebben we omgangsregels gemaakt voor een leuke, open en veilige sfeer. En voor jeugdleiders hebben we ook nog gedragsregels gemaakt over hoe zij met kinderen en jongeren om moeten gaan.
 
 
Als ouder weet je als geen ander wat het jeugdwerk voor je kind(eren) kan betekenen. Vaak is het jeugdwerk niet alleen de plek waar zij leren en actief zijn. Ze komen ook voor de gezelligheid, de aandacht en het maken van plezier. Wij vinden het belangrijk dat kinderen veilig zijn binnen ons jeugdwerk. Dit betekent niet alleen dat we zorgen voor veilige ruimten en materialen, maar ook dat we ernaar streven dat kinderen zich bij ons prettig en veilig voelen. In deze brochure kun je lezen welke rol je als ouder kunt vervullen bij het signaleren en voorkómen van ongewenste omgangsvormen en seksueel misbruik.
 


 
> De (overige) laatste recente wijzigingen op de website kunt u hier op deze pagina bekijken <
 
 
© 2003-2018 ~ Christelijke Gereformeerde Kerk Zierikzee