Start - Kerkwijzer - Catechisatie Commissie dinsdag, 21 augustus 2018 
 
 
Start
Gastenpagina English
Actueel
Kerkdiensten
Agenda
Kerkwijzer
Foto's
Prikbord
Geschiedenis
Routebeschrijving
Vrijwilligerswerk
Links
Contact
ANBI
Statistieken
Ledenpagina 

Laatste update(s)
 19 augustus 2018
 
  [facebook] Facebook
 
Catechisatie Commissie
Email:
Bijgewerkt op: 24-02-2018 18:15
 
Algemeen Groepsindelingen

Catechisatie seizoen 2017/2018

WIJS OF DWAAS?

Over deze keuze hoef je niet lang na te denken. Iedereen kiest toch voor wijs? Maar hoe leef je nou wijs? Daarover gaat het boek Spreuken. Daaruit blijkt dat we wijsheid van de HEERE krijgen. Hij is hiervan de bron.

Vanuit dit Spreukenboek zoomen we het nieuwe seizoen in op hoe God ons wil ontmoeten en praktisch onderwijs laat geven uit Zijn Woord: welke houding, wat voor gedrag, welke kwaliteiten of inzet passen bij een goochem (wijs) leven? 

Waarom catechisatie?
God wil een relatie met jou. Hij heeft toen je gedoopt werd al gezegd dat je bij Hem welkom bent. Onze dominee moedigt ons allen en ook jullie aan om dichtbij Hem te leven. Dat gaat niet zonder te leren wat Hij vraagt in Zijn relatie met jou en ons. Dit onderwijs ontvang je o.a. bij catechisatie. Dan bidden we en spreken we vanuit de Bijbel samen over “ hoe je de dag start en eindigt met God”,  “hoe je in afhankelijkheid van Hem naar school gaat of studeert“, wat de Heere Jezus bedoelt met de Heilige Doop en het Heilig Avondmaal en “hoe je discipel van Hem mag zijn" zodat je vrienden, vriendinnen en andere mensen uit jouw acties zien dat je een christen bent.

Wat vragen God en wij van u als ouders?
God vraagt van u (u heeft dat ook beloofd bij de doop) uw kinderen actief te stimuleren om de catechisatielessen trouw te bezoeken. Wij rekenen op u!

We proberen als catecheten een band op te bouwen met uw kinderen en samen de liefde van de Heere Jezus te delen.

Uw kind mag op de catechisatie in de verschillende leeftijden groeien in de schatkamer van Zijn onderwijs. Daarom kunnen we (uw kinderen en de catecheten) niet zonder uw gebed om Zijn zegen over het onderwijs aan uw kinderen: bid u mee?!

 

Wanneer starten en eindigen de catechisaties?

Start: vanaf dinsdag 19 september of vrijdag 22 september 2017.

Eindigt:  dinsdag 20 maart of vrijdag 23 april 2018 (uitgezonderd belijdeniscatechese)

  1. alle catechisanten worden persoonlijk uitgenodigd!

 

Thema avonden
Dit seizoen plannen we 3 hoofdthema- avonden over aansprekende Spreuken die ingeleid worden door ds J. van Langevelde. We starten dan om 18 uur met een maaltijd.
< Vorige Volgende (Groepsindelingen)>
 
< Vorige
© 2003-2018 ~ Christelijke Gereformeerde Kerk Zierikzee