Start - Actueel maandag, 25 september 2017 
 
 
Start
Gastenpagina English
Actueel
Kerkdiensten
Agenda
Kerkwijzer
Foto's
Prikbord
Geschiedenis
Routebeschrijving
Vrijwilligerswerk
Links
Contact
ANBI
Statistieken
Ledenpagina 

Laatste update(s)
 24 september 2017
 
  [facebook] Facebook
   
Op de actueel pagina vindt u een overzichtje over nieuwe (actuele!) dingen op de website.
Zo kunt u gemakkelijk en snel naar die nieuwe onderwerpen surfen..
 
   
 
Ouderen en alleengaandenreis
Geplaatst op: 14 september 2017

Afgelopen 6 september was het alweer zover voor de ouderen en alleengaandenreis.
Het dagje uit ging naar Heusden voor een mooie rondvaart over de Andelse Maas.

De foto's van deze dag staan op de fotopagina. 
Catechisatie seizoen 2017/2018
Geplaatst op: 14 september 2017

WIJS OF DWAAS?

Over deze keuze hoef je niet lang na te denken. Iedereen kiest toch voor wijs? Maar hoe leef je nou wijs? Daarover gaat het boek Spreuken. Daaruit blijkt dat we wijsheid van de HEERE krijgen. Hij is hiervan de bron.

Vanuit dit Spreukenboek zoomen we het nieuwe seizoen in op hoe God ons wil ontmoeten en praktisch onderwijs laat geven uit Zijn Woord: welke houding, wat voor gedrag, welke kwaliteiten of inzet passen bij een goochem (wijs) leven? 

Waarom catechisatie?
God wil een relatie met jou. Hij heeft toen je gedoopt werd al gezegd dat je bij Hem welkom bent. Onze dominee moedigt ons allen en ook jullie aan om dichtbij Hem te leven. Dat gaat niet zonder te leren wat Hij vraagt in Zijn relatie met jou en ons. Dit onderwijs ontvang je o.a. bij catechisatie. Dan bidden we en spreken we vanuit de Bijbel samen over “ hoe je de dag start en eindigt met God”,  “hoe je in afhankelijkheid van Hem naar school gaat of studeert“, wat de Heere Jezus bedoelt met de Heilige Doop en het Heilig Avondmaal en “hoe je discipel van Hem mag zijn" zodat je vrienden, vriendinnen en andere mensen uit jouw acties zien dat je een christen bent.

Wat vragen God en wij van u als ouders?
God vraagt van u (u heeft dat ook beloofd bij de doop) uw kinderen actief te stimuleren om de catechisatielessen trouw te bezoeken. Wij rekenen op u!

We proberen als catecheten een band op te bouwen met uw kinderen en samen de liefde van de Heere Jezus te delen.

Uw kind mag op de catechisatie in de verschillende leeftijden groeien in de schatkamer van Zijn onderwijs. Daarom kunnen we (uw kinderen en de catecheten) niet zonder uw gebed om Zijn zegen over het onderwijs aan uw kinderen: bid u mee?!

Wanneer starten en eindigen de catechisaties?

Start: vanaf dinsdag 19 september of vrijdag 22 september 2017.

Eindigt:  dinsdag 20 maart of vrijdag 23 april 2017 (uitgezonderd belijdeniscatechese)

  1. alle catechisanten worden persoonlijk uitgenodigd!

 

Voor meer informatie zie de kerkwijzer 
Invulling startzondagen nieuwe seizoen
Geplaatst op: 18 augustus 2017

In het augustus-nummer van Het Venster wordt onder het kopje 'kerkdiensten' bij zondag 10 september 'Startzondag' vermeld. Dat is gedeeltelijk waar. De volledige opzet is dit jaar namelijk alsvolgt:

D.V. op zondagmorgen 10 september maken we als hele gemeente een begin met het kerkelijk seizoen 2017-2018; de avonddienst is een 'gewone' dienst die zoals altijd om om 18.00 uur begint.

Een week later, op de zondag 17 september, zullen de beide diensten gericht zijn op de jeugd; 's morgens op de kinderen en 's middags om 17.00 uur op de oudere jeugd. 
Veilig jeugdwerk
Geplaatst op: 15 september 2016
Wij willen graag dat je je prettig en veilig voelt bij ons en dat iedereen op een fijne manier met elkaar omgaat. Daarom hebben we omgangsregels gemaakt voor een leuke, open en veilige sfeer. En voor jeugdleiders hebben we ook nog gedragsregels gemaakt over hoe zij met kinderen en jongeren om moeten gaan.
 
 
Als ouder weet je als geen ander wat het jeugdwerk voor je kind(eren) kan betekenen. Vaak is het jeugdwerk niet alleen de plek waar zij leren en actief zijn. Ze komen ook voor de gezelligheid, de aandacht en het maken van plezier. Wij vinden het belangrijk dat kinderen veilig zijn binnen ons jeugdwerk. Dit betekent niet alleen dat we zorgen voor veilige ruimten en materialen, maar ook dat we ernaar streven dat kinderen zich bij ons prettig en veilig voelen. In deze brochure kun je lezen welke rol je als ouder kunt vervullen bij het signaleren en voorkómen van ongewenste omgangsvormen en seksueel misbruik.
 


 
> De (overige) laatste recente wijzigingen op de website kunt u hier op deze pagina bekijken <
 
 
© 2003-2017 ~ Christelijke Gereformeerde Kerk Zierikzee